Június 6-án 11 órára azért hívták össze az Országgyűlést, hogy a miniszterelnök bemutathassa régi-új minisztereit, és azok letehessék hivatali esküjüket. A házelnök késése miatt az ülés megnyitására húsz percet kellett várni. Ennyi ideig még Orbán Viktor sem szokta várakoztatni hallgatóit, vendéglátóit. Amikor Kövér László, a hármas számú közjogi méltóság végre megérkezett, hogy elfoglalja helyét a pulpituson, a képviselők az új regulának megfelelően felállva köszöntötték. Kövér, miután leült, nem exkuzálta magát, pedig még a szintén késéssel érkező főszereplőt, Orbánt is megvárakoztatta. A mogorva házelnök elmaradt gesztusa nem pusztán neveletlenség, udvariatlanság; annak jelzése, hogy ő itt nem a primus inter pares. Talán úgy gondolja, hogy a képviselők az alárendeltjei.

 

Még megérhetjük, hogy a Házszabály legközelebbi módosításakor “a kétharmad” azt is előírja, hogy a plenáris ülés megnyitása előtt a frakcióvezetők középiskolás stílusban tegyenek jelentést. Rogán Antal például valahogy így:

 

Házelnök úrnak tisztelettel jelentem, hogy a Fidesz frakciójának létszáma 117 fő. Az Ön üdvözlése és a szavazógombok nyomogatása céljából valamennyien megjelentünk.”(Utána esetleg még elénekelhetnék a kormányszövetség dalát, aminek a megírására és megkomponálására Kerényi Imre kérhetne fel valakit...)

Szerző: nYa  2014.06.07. 07:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyikoslaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr986284443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása